ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ

Η «χορωδία παραδοσιακής μουσικής και τραγουδιού» του συλλόγου γυναικών Αγίου Στεφάνου επανασυγκροτήθηκε το 2016 και αποτελεί ένα σημαντικό και δημιουργικό τμήμα, το οποίο με την δράση του, ενισχύει την πολύπλευρη λειτουργία των τμημάτων του συλλόγου. Διευθυντής της χορωδίας είναι ο κ. Ευάγγελος Σαραντίδης, καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής, Ανωτέρων Θεωρητικών της Ευρωπαϊκής Μουσικής και βιολονίστας , μελετητής με πολλαπλή έρευνα πάνω στην παραδοσιακή μουσική και δείγματα της έρευνάς του αποτυπώθηκαν σε αρκετές εκπομπές κυρίως της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης.

Το ρεπερτόριο της χορωδίας περιλαμβάνει τραγούδια από την ελληνική μουσική παράδοση, εστιάζοντας στις μουσικές ιδιαιτερότητες του κάθε τόπου. Σκοπός των μαθημάτων είναι η ευλαβική και με αγάπη προσέγγιση του μουσικού θησαυρού μας και του ήθους που αποπνέουν τα τραγούδια αυτά. Το αποτέλεσμα της προσπάθειας αυτής αποτυπώνεται σε επιτυχημένες εμφανίσεις του τμήματος.

Σας προσκαλούμε όλες και όλους σε αυτό το μαγευτικό μουσικό ταξίδι ιχνηλατώντας την μουσική παρακαταθήκη του τόπου μας. Βρισκόμαστε και τραγουδάμε με την ψυχή μας κάθε Δευτέρα 19.00 έως 20.30