Παπαπαναγιώτου Ολυμπία(Καθηγήτρια Πιάνου και Μουσικής Προπαιδείας)

Σπούδασε πιάνο στο Ωδείο του Αγίου Στεφάνου και πήρε το δίπλωμα της με βαθμό «Άριστα Παμψηφεί και Πρώτο Βραβείο» από την τάξη της Ναταλίας Μιχαηλίδου.

Συνέχισε τις σπουδές τις στην Ακαδημία «Franz Liszt» της Βουδαπέστης με τον Andras Kemenes, στην «Hochschule für Musik Köln – Standort Wuppertal» στην Γερμανία, από όπου αποφοίτησε με το Παιδαγωγικό Δίπλωμα του πιάνου και το Δίπλωμα Γενικής Μουσικής Εκπαίδευσης και στο Κονσερβατόριο του Μααστριχτ, από όπου αποφοίτησε με το μεταπτυχιακό δίπλωμα «Masters in Piano Interpretation».

Έχει μετεκπαιδευτεί σε σεμινάρια με τους Y. Solomon, A. Valdma, E. Nagy, Ferenc Rados, Ι. Schapira, L. Boyadjieva, A. Puliaev, Ul. Rademacher, T. Steinhoefel, B. van Oort.

Ασχολήθηκε με την ερμηνεία μουσικής του 17ου και 18ου αιώνα σε ιστορικά όργανα, καθώς και με την συνοδεία τραγουδιστών.

Έχει δώσει ρεσιτάλ πιάνου και συναυλίες μουσικής δωματίου σε πόλεις της Ελλάδας, της Ουγγαρίας, της Ολλανδίας και της Γερμανίας. Την περίοδο 2009-2012 συνεργάστηκε με τις χορωδίες «Hatzfelder Saengerchor Wuppertal», «Mixed Harmonie», «Ladies Harmonie», «Pol. Chor Wuppertal», «Cronnenberg Damenchor». Ως καθηγήτρια του Δημοτικού Ωδείου «Bergische Musikschule» του Wuppertal, έλαβε μέρος σε μουσικοπαιδαγωγικά προγράμματα σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της Βεστφαλίας.

Από το 2013 έχουν δημιουργήσει με την Χριστίνα Σπυριδάκη την κίνηση «Συναυλία στα Σχολεία» παρουσιάζοντας εκπαιδευτικά προγράμματα σε δημοτικά σχολεία στην Αττική προκειμένου να μυηθούν τα παιδιά με βιωματικό τρόπο στην μουσική.

Το Μάιο του 2015 μαζί με την Κατερίνα Γρηγοριάδου απέσπασαν ως πιανιστικό ντουέτο πρώτο βραβείο στην κατηγορία μουσικής δωματίου στον διαγωνισμό  Placido Mandanici στην Barcellona Pozzo di Gotto της Ιταλίας.

Τα τελευταία χρόνια συμμετέχει σε piano trio με τις Κ. Γρηγοριάδου και Χρ. Σπυριδάκη  και διδάσκει στο Ωδείο Αγίου Στεφάνου, στο Ωδείο Πρωτοπορία και στους χώρους προσχολικής εκπαίδευσης “Μικρή Παρέα” και “Blossom”.

Φωτεινή Τριανταφύλλου(Καθηγήτρια Πιάνου)

Γεννήθηκε στην Αθήνα και ξεκίνησε τις πιανιστικές σπουδές της στο Ελληνικό Ωδείο με καθηγητές τους Φωτεινή Ορφανίδου και Γεράσιμο Κακαλή. Με τον δεύτερο, απέκτησε και το δίπλωμά της με βαθμό « ΑΡΙΣΤΑ ΠΑΜΨΗΦΕΙ και Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ».Ταυτόχρονα, σπούδασε και Ανώτερα Θεωρητικά της Μουσικής, αποκτώντας Πτυχίο Αρμονίας με βαθμό «ΑΡΙΣΤΑ», Πτυχίο Αντίστιξης με βαθμό «ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ» και Πτυχίο Φούγκας με βαθμό «ΑΡΙΣΤΑ ΠΑΜΨΗΦΕΙ».Συνέχισε τις πιανιστικές σπουδές δίπλα στους Γιάννη Τζόνκερ και Loudmila Stoyanova, ενώ ασχολήθηκε ιδιαίτερα με το ρεπερτόριο για Piano –  Duo μελετώντας δίπλα στους Duo Ganevi και Alfons Kontarsky.

Συμμετείχε ενεργά σε πανελλήνια και διεθνή master classes με καθηγητές τους: PAOLA VOLPR (Ιταλία), OXANA YABLONSKAYA (Ρωσία), JERMAINE MOUNIER (Γαλλία), GYORGY SANDOR (Ουγγαρία), ANDRAS KEMENES (Ουγγαρία), JULIA GANEVA (Βουλγαρία), BORISLAVA TANEVA (Βουλγαρία), ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΖΟΝΚΕΡ (Ελλάδα).

Έχει αποσπάσει το Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ στο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου της χορωδίας και Ορχήστρας Νέων και το Β΄ ΒΡΑΒΕΙΟ στο Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου στο SALERNO της Ιταλίας στην κατηγορία Piano – Duo.

Έχει παρακολουθήσει, επίσης, τον ετήσιο κύκλο μαθημάτων της Σχολής ΜΑΤΕΥ πάνω στο σύστημα ORFF, μια σειρά σεμιναρίων Μουσικοθεραπείας υπό την αιγίδα του Ε.Σ.Μ.Α. (Ελληνικός Σύλλογος Μουσικοκινητικής Αγωγής) καθώς κι επιμορφωτικά σεμινάρια με θέμα «Η παιδαγωγική του σχολείου» υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Μουσικής.

Έχει δώσει πολυάριθμες συναυλίες στην Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία και την Αυστρία ενώ έχει επιμεληθεί αρκετές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Η μουσικοπαιδαγωγική της δραστηριότητα ξεκινά το 1987 όπου μαθητές της έχουν διακριθεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς πιάνου.

Έχει εργαστεί σε πολλά ωδεία και δημοτικούς φορείς ενώ η συνεργασία της με το Ωδείο Αγίου Στεφάνου χρονολογείται από το 1987.

Είναι μέλος της EPTA (European Piano Teachers’ Association) και του Ε.Σ.Μ.Α. (Ελληνικός Σύλλογος Μουσικοκινητικής Αγωγής).

Μηλιώνη Δήμητρα (Καθηγήτρια Βιολιού και Βιόλας)

Η Μηλιώνη Δήμητρα γεννήθηκε στον Πειραιά. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο βιολί και τη βιόλα στο Ωδείο Αθηνών με «Άριστα Παμψηφεί, Διάκριση και Β΄ Βραβείο» στο Δίπλωμα της βιόλας.Το 1988 συμμετείχε στο 1ο  Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολιού «Σπύρου Κουρή» όπου κέρδισε το 2ο βραβείο και το βραβείο για την καλύτερη εκτέλεση.

Έχει συνεργαστεί ως μέλος ορχήστρας  με τη Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Εθνική Λυρική Σκηνή, την Συμφωνική Ορχήστρα της Ε.Ρ.Τ., την ορχήστρα εγχόρδων τα «Έγχορδα Αθηνών».

Από το 1998 συμμετείχε στην Ορχήστρα των Χρωμάτων, ως μόνιμη μουσικός βιόλας.

Έχει αποφοιτήσει από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2000-2001 δίδαξε βιόλα στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Είναι διορισμένη στο Μουσικό Σχολείο Αλίμου ως καθηγήτρια βιολιού και βιόλας.

Αρετή Γκέκα (Καθηγήτρια Θεωρητικών, Καθηγήτρια Πιάνου)

Μιχάλης Κοσμίδης (Kλασική Kιθάρα)

Πέτρος Καρδάσης (Hλεκ. Mπάσο- Καθηγητής Μουσικών Συνόλων)

Μίλτος Σελητσανιώτης (Καθηγητής Φωνητικής - Μοντέρνου Πιάνου)

Πέτρος Χρηστίδης (Καθηγητής Βιολιού)

Κωνσταντίνος Πλατανιάς (Δάσκαλος Ηλεκτρικής Κιθάρας)

Κατάγεται από τα Καμένα Βούρλα και γεννήθηκε στη Λαμία το 1984. Ξεκίνησε μαθήματα ηλεκτρικής κιθάρας σε ηλικία 15 ετών στο Φθιωτικό Ωδείο Καραμπογιά με τον καθηγητή Γιώργο Γκλάβα. Εκεί παρακολούθησε και μαθήματα Θεωρίας – Σολφέζ. Συνέχισε τις σπουδές του στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας στο μοντέρνο τμήμα όπου διδάχθηκε από τους Νίκο Δελλαπόρτα και Τάκη Μπαρμπέρη ηλ. κιθάρα. Επίσης παρακολούθησε τα μαθήματα:  Jazz αρμονίας, Jazz ενορχήστρωσης, Dictee, Congas και συμμετείχε στα Rock σύνολα του ωδείου. Είναι κάτοχος του DipLCM (94%) και του Grade 8 Rock School (99%)  της ηλεκτρικής κιθάρας και του RGT Ukulele Grade 5 (91%) . Από το 2010 έχει παρακολουθήσει μαθήματα φωνητικής, drums και πιάνου. Σήμερα συνεχίζει τις θεωρητικές σπουδές του στην αντίστιξη με τον καθηγητή Ιωάννη Αυγερινό. Ξεκίνησε να διδάσκει ηλ. κιθάρα το 2006.

Στη δισκογραφία μπήκε το 2008 με το ντεμπούτο ομώνυμο άλμπουμ του συγκροτήματος ‘Αντίπερα όχθη’ που κυκλοφόρησε από την δισκογραφική ‘Pazl’ και συμμετέχει ως τραγουδιστής και κιθαρίστας μέχρι σήμερα. Παράλληλα ακολούθησαν συμμετοχές σε ηχογραφήσεις δίσκων και singles καλλιτεχνών κυρίως της ελληνόφωνης rock, έντεχνης αλλά και heavy metal σκηνής.

Οι live εμφανίσεις ξεκινούν στη Λαμία κοντά στο 2001 με το συγκρότημα Αντίπερα όχθη συμμετέχοντας σε φεστιβάλ της Αθήνας και της επαρχίας καθώς και με τα συγκροτήματα Bigus Dickus, Urizen και Green Eye Symphony. Συνολικά έχει πραγματοποιήσει πάνω από 1000 ζωντανές εμφανίσεις σε Ελλάδα, Κύπρο και στο εξωτερικό με καλλιτέχνες όπως: Desmond Child, Alice Cooper, Bonnie Tyler, The Rasmus, Chris Willis, Kip Winger, Andreas Carlsson, Πάνος Κατσιμίχας, Βασίλης Καζούλης, Κώστας Λειβαδάς,  Χρήστος Θηβαίος, Δημήτρης Καρράς, Ενδελέχεια – Δημήτρης Μητσοτάκης, Φοίβος Δεληβοριάς, Μίλτος Πασχαλίδης, Βιολέτα Ίκαρη, Δήμητρα Γαλάνη, Μάρθα Φριτζήλα, Ευρυδίκη, Μαριάντα Πιερίδη, Shaya, Αρετή Κετιμέ, Τζώρτζια Κεφαλά, Ηλίας Μακρίδης, Μάνος Πυροβολάκης, Δημήτρης Γαύρος, Φώτης Ανδρικόπουλος, Στέφανος Δημοσθένους κ.α σε χώρους όπως: Ηρώδειο, Θέατρο Βράχων, Τεχνόπολη, Christmas Theater, Σταυρός του νότου, Κύτταρο, ILION plus κ.α

Παναγιώτης Βλαχάκης (Δάσκαλος Μπουζουκιού)

Άννα Παγκαδάκη (Καθηγήτρια Κλασικής Κιθάρας)

Σε ηλικία 11 χρονών, άρχισε σπουδές κλασσικής κιθάρας, αρχικά παρακολουθώντας μαθήματα συνοδευτικής κιθάρας (λαϊκή, μοντέρνα σε ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο), τα οποία ολοκλήρωσε αριστεύσασα από τη μουσική σχολή Νέας Ιωνίας (1990) . Στη συνέχεια, απέκτησε πτυχίο ειδικού Αρμονίας με τον Μιχάλη Τραυλό, στο Ωδείο Ν. Σκαλκώτας, (1995). Συνέχισε τις σπουδές της στο ωδείο Ραυμόνδη & με καθηγητή τον Κώστα Γρηγορέα, αποκτά το δίπλωμά της, με «άριστα παμψηφεί» το 1998. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια από καταρτισμένους Έλληνες & ξένους κιθαριστές. Συμμετέχει ιδιαίτερα σε συναυλίες μουσικής δωματίου, αποτελώντας μέλος ντουέτου ή τρίο με κιθάρες καθώς και σε συνοδείες τραγουδιών ποικίλων ειδών μουσικής. Εργάζεται στο Ωδείο Αγ. Στεφάνου από το 1994 και στο Δημοτικό Ωδείο Ζωγράφου το 2018, ως μουσικοπαιδαγωγός με ιδιαίτερη αγάπη & πείρα στη διδασκαλία.

Χριστίνα Μιλήλη (Καθηγήτρια Θεωρητικών, Καθηγήτρια Πιάνου)

Γωγώ Γαλάτη (Μουσική Προπαίδεια - Καθηγήτρια Πιάνου – Μουσικοπαιδαγωγός)

Ανδρέας Καρράς (Καθηγητής drums)

Έφη Ρηγάτου (Καθηγήτρια Πιάνου )

Γεννήθηκε το 1981 στην Αθήνα και είναι διπλωματούχος πιάνου με Άριστα παμψηφεί απο το Ωδείο “Μουσικοί Ορίζοντες”. Σπούδασε ανώτερα θεωρητικά της μουσικής και είναι κάτοχος πτυχίου αρμονίας. Έχει διακριθεί με τρίτο βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Χ.Ο.Ν. Επίσης, παρακολουθήσε και συμετείχε στο σεμινάριο του διακεκριμένου πιανίστα Paul Badura Skoda. Συντονίζει τα προγράμματα της εκπαιδευτικής ομάδας “musicArte” και οργανώνει τις δράσεις. Διδάσκει στο ΩΔΕΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ από το Σεπτέμβρη του 2018.

Παλαιότεροι Συνεργάτες

Στάθης Ουλκέρογλου(Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ωδείου)

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955. Σπούδασε Θεωρητικά της Μουσικής και Σύνθεση, Ενοργάνωση-Διεύθυνση Μπάντας, Διεύθυνση Χορωδίας, Πιάνο, Ακκορντεόν, Μονωδία και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές σύνθεσης στο Βελιγράδι.
Συνθέσεις του σε όλα τα είδη της μουσικής («Σοβαρή», «Ελαφρά», Θεατρική κ.λπ.) έχουν παιχτεί σε 15 χώρες σε όλες τις ηπείρους. Πολλά έργα και τραγούδια του έχουν ηχογραφηθεί και κυκλοφορήσει σε πάνω από 40 δίσκους (LP, CD) και έχουν εκδοθεί σε παρτιτούρες.

Επίσης, έχει εκδώσει τρία βιβλία πάνω στη θεωρία της μουσικής, ένα ως μια κοινωνικο – μουσικολογική προσέγγιση στον Στέλιο Καζαντζίδη και έχει συγγράψει (υπό έκδοση) άλλα τέσσερα.

Έχει δημοσιεύσει αρκετά άρθρα σχετικά με τον Πολιτισμό και τη Φιλοσοφία της Τέχνης. Πάνω στα θέματα αυτά κινούνται και πολλές διαλέξεις που έχει κάνει σε διάφορους πολιτιστικούς φορείς της Ελλάδας και σε πολλά από τα πανεπιστήμια της Τουρκίας.

Έχει βραβευτεί δύο φορές με το ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ «ΑΜΠΝΤΙ ΙΠΕΚΤΣΙ», τέσσερις φορές για θεατρική μουσική του και από το Ωδείο Αθηνών για πιανιστικό του έργο. Επίσης, έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις από διάφορους οργανισμούς της Ελλάδας και του εξωτερικού για την συνεχή και πλούσια πολιτιστική του δραστηριότητα.

Είναι πρόεδρος της INTERNATIONAL CULTURAL FEDERATION 21st CENTURY, γενικός γραμματέας του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΧΟΡΩΔΙΑΚΩΝ & ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΣΥΝΟΛΩΝ, γενικός γραμματέας της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ και μέλος του ΔΣ της ΕΝΩΣΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ (υπεύθυνος νεολαίας).
Είναι, επίσης τακτικό μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών.

Ευτυχία Τσεσμελή (Καθηγήτρια Πιάνου και Θεωρητικών)

Η Ευτυχία Τσεσμελή είναι απόφοιτη του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης, πτυχιούχος Πιάνου (Καθηγήτρια Φωτεινή Τριανταφύλλου), Αρμονίας και Αντίστιξης (Καθηγήτρια Όλγα Αλεξοπούλου), Φούγκας και Διπλωματούχος Σύνθεσης (Καθηγητής Στάθης Ουλκέρογλου) και Διεύθυνσης Χορωδίας (Καθηγήτρια Όλγα Αλεξοπούλου). Έχει συγγράψει πέντε μουσικοπαιδαγωγικά βιβλία που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΦΙΛ. ΝΑΚΑΣ.Διδάσκει Πιάνο και Ανώτερα θεωρητικά στο Ωδείο του Αγ. Στεφάνου καθώς επίσης και το μάθημα της Μουσικής στην Πρωτοβάθμια Ιδιωτική Εκπαίδευση και στο Νηπιαγωγείο. Ταυτόχρονα, είναι μαέστρος παιδικών χορωδιών και μέλος του Δ.Σ. του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΧΟΡΩΔΙΑΚΩΝ & ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΣΥΝΟΛΩΝ.

Όλγα Αλεξοπούλου (Καθηγήτρια, Θεωρητικών, Πιάνου και Διέυθυνσης Χορωδίας)

Η Όλγα Αλεξοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ανώτερα Θεωρητικά και Σύνθεση με καθηγητές τους Κ. Θ. Ευαγγελάτο και Στ. Ουλκέρογλου και Πιάνο (Δίπλωμα) με την Borislava Taneva. Τον Οκτώβριο του 2008 ολοκλήρωσε τον κύκλο σπουδών στη Διεύθυνση  Χορωδίας με την Theodora Pavlovitch και αποφοίτησε με Master από την Ανώτατη Μουσική Ακαδημία της Σόφιας “Pancho Vladigerov”. Την περίοδο 2004-2008 υπήρξε μέλος και βοηθός μαέστρου στη χορωδία γυναικών “VASIL ARNAOUDOV Sophia Chamber Choir”. Διδάσκει Πιάνο, Θεωρητικά (Υποχρεωτικά και Ανώτερα) της Μουσικής και Διεύθυνση Χορωδίας, συνδυάζοντάς τα με τρόπο που να δημιουργεί μια μουσικά  ολοκληρωμένη προσωπικότητα των μαθητών της.

Είναι αντιπρόεδρος του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΧΟΡΩΔΙΑΚΩΝ & ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΣΥΝΟΛΩΝ.

Γουδέλης Βύρων (Καθηγητής Φλάουτου και Σαξοφώνου)

Είναι Διπλωματούχος στο Κλασσικό Φλάουτο με Άριστα Παμψηφεί στο Κλασσικό Σαξόφωνο με Άριστα Παμψηφεί. Επίσης, έχει σπουδάσει Jazz Αρμονία και Jazz Σαξόφωνο και Αυτοσχεδιασμό με τους David Lynch, Τάκη Φαραζή και Σύλβιο Σύρο.Έχει διδάξει σε πολλά ωδεία, στο Αγγλόφωνο Σχολείο CAMPION και στο Μουσικό Σχολείο του Πειραιά.Έχει ηχογραφήσει για την Τηλεόραση, Δισκογραφία, Θέατρο και τον Κινηματογράφο και έχει συνθέσει τη μουσική στις ταινίες «Καζαντζάκης» του Λευτέρη Χαρωνίτη και «Ευαγγελισμός» και «Πρόταση» του Τάσσου Γουδέλη. Κατά καιρούς, είναι μέλος διαφόρων ορχηστρών και άλλων σχημάτων (συγκροτήματα Lattin -Funk, Jazz, μπάντες κ.λπ.).

Μαρία Μικίδου (Καθηγήτριας Κλασσικού και Επαγγελματικού Τραγουδιού)

Η μεσόφωνος Μαρία Μικίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Κλασικό Τραγούδι και πήρε Δίπλωμα Μονωδίας  με «Άριστα Παμψηφεί και Α’ Βραβείο». Είναι επίσης πτυχιούχος Πιάνου με «Άριστα Παμψηφεί και Διάκριση», καθώς και Πτυχιούχος Αρμονίας. Εργάστηκε ως Μεσόφωνος στην Εθνική Λυρική Σκηνή (Νέα Σκηνή ΕΛΣ-Θέατρο Ακροπόλ) στις Παραστάσεις Οπερέτας από το 1999 έως την κατάργηση της σκηνής, το 2010.Από το 1998 εργάστηκε σε Δημοτικά Σχολεία ως Δασκάλα Μουσικής.Έχει ερμηνεύσει ως Σολίστ Λυρικό, Σύγχρονο, Παραδοσιακό, και Έντεχνο Ρεπερτόριο σε Συναυλίες, Μουσικά και Θεατρικά Έργα στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

Έχει συμμετάσχει σε ηχογραφήσεις της ΕΛΣ, ΕΡΤ, και στη Δισκογραφία με τους Δημήτρη Παπαδημητρίου, Αλκίνοο Ιωαννίδη, Βασίλη Χατζηλούκα.

Έχει δώσει Ρεσιτάλ Πιάνου και έχει συνεργαστεί ως συνοδός Πιάνου με Χορωδίες, Φωνητικά Σύνολα, και Τραγουδιστές