Ο Σύλλογος Γυναικών Αγίου Στεφάνου ιδρύθηκε το 1982 με σκοπό να συμβάλλει στην αναβάθμιση του κοινωνικού         ρόλου της γυναίκας, στην επίλυση κοινωνικών, οικολογικών και εκπαιδευτικών θεμάτων της περιοχής, στην ανάπτυξη φιλίας και αλληλεγγύης και στην πολιτιστική ανάπτυξη.

 

Από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, έχει αναπτύξει πλούσια κοινωνική και πολιτιστική δραστηριότητα και αποτελεί πηγή πολιτισμού και εξέλιξης για την περιοχή μας. Πιστεύοντας ότι η επίτευξη των στόχων γίνεται μέσα από την γνώση, τη δράση και τον πολιτισμό, σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής, ο Σύλλογος  λειτουργεί ευεργετικά στη διαμόρφωση της προσωπικότητας του ατόμου.

 

Γι’ αυτόν τον σκοπό ιδρύθηκε το Ωδείο Αγίου Στεφάνου (1983) η Σχολή «Ρυθμός και Κίνηση» (1985), το Κέντρο Παραδοσιακού Χορού και Μουσικής «ΕΜΜΕΛΕΙΑ» (1986) η Γυναικεία Πολυφωνική Χορωδία (1989), η Παιδική Χορωδία (1985) και η Χορωδία Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής του Κέντρου «ΕΜΜΕΛΕΙΑ» (1997).

 

Οι πιο πάνω Σχολές λειτουργούν μη κερδοσκοπικά και καλύπτουν τις ανάγκες των κατοίκων για μουσική παιδεία, όχι μόνο του Αγίου Στεφάνου αλλά και της ευρύτερης περιοχής.